ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννενα: Νεκρός 16χρονος που βούτηξε για την μπάλα του στη Λίμνη Πηγών Αώου

Γιάννενα: Νεκρός 16χρονος που βούτηξε για την μπάλα του στη Λίμνη Πηγών Αώου
Ο νεαρός μαζί με φίλους του είχαν πάει εκδρομή στην περιοχή της Λίμνης Πηγών Αώου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής ένας 16χρονος από τη Λίμνη των Πηγών Αώου στο Μέτσοβο, έπειτα από επιχείρηση της 5ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μαζί με φίλους του είχαν πάει εκδρομή στην περιοχή της Λίμνης Πηγών Αώου. Κάτω από συνθήκες που ακόμη διερευνώνται, ο 16χρονος βρέθηκε στα νερά της λίμνης των πηγών Αώου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ειδικότερα, ένα τέταρτο πριν από τις 17:00 το απόγευμα, οι φίλοι του τον έχασαν, ανησύχησαν και ενημέρωσαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι τα παιδιά μπήκαν για κολύμπι. Στις αρχές ωστόσο αναφέρθηκε ότι έπαιζαν με την μπάλα, η οποία κάποια στιγμή τους έφυγε και κατέληξε στη λίμνη.

Ο 16χρονος πήγε να την μαζέψει, αλλά μη γνωρίζοντας καλό κολύμπι χάθηκε από τα μάτια των φίλων του.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, εκείνοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν, με έναν μάλιστα να κινδυνεύει με πνιγμό.

Τα παιδιά αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές και κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Παράλληλα ζητήθηκε και η συνδρομή από δύτες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν και ο διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ ήταν αυτός που βούτηξε από την διασωστική βάρκα και ανέσυρε τον 16χρονο από τον βυθό.

Η παρέα των νεαρών ξεκίνησε για την εκδρομή νωρίς το πρωί από το χωριό τους, στη Χρυσοβίτσα Μετσόβου.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο 16χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ