ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων
EUROKINISSI

Στις 15 Μαΐου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις νέες εγγραφές παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Τα δικαιολογητικά θα στέλνονται με το ταχυδρομείο στην διεύθυνση: Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, Τμήμα Επιλογής Αιτήσεων και Παρακολούθησης Εγγράφων.

Στους παιδικούς σταθμούς γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο). Για την εγγραφή των παιδιών κατά την περίοδο 2016-2017 λαμβάνεται υπόψη η ηλικία που θα έχουν την 1η Σεπτεμβρίου 2016 . Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων νέων εγγραφών ξεκινά την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, δηλαδή για το διάστημα ενός μήνα.

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier).

Τη συγκεκριμένη περίοδο θα υποβάλλουν αιτήσεις για τα παιδιά τους και οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων και των νομικών προσώπων αυτού, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις (ορισμένου χρόνου με σύμβαση έργου κλπ).

Όσοι από τους γονείς δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και δε δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του παιδιού τους, μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα, Τμήμα Επιλογής Αιτήσεων & Παρακολούθησης εγγραφών της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων εγγραφής (15/05/2016- 15/06/2016) τις εργάσιμες ημέρες και από 12.00 έως 15.00 μ.μ.

Τα υποχρεωτικά δικαιολογητικά για την εγγραφή παιδιών είναι τα ακόλουθα:

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από Δήμο ή Δημοτική Κοινότητα, στην περίπτωση που δεν προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Βεβαίωση υγείας του παιδιού (το έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία ή από την ιστοσελίδα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας του τρέχοντος οικονομικού έτους. Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει η εκκαθάριση της δήλωσης, θα υποβάλλεται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του τρέχοντος οικονομικού έτους

Υπεύθυνη Δήλωση ότι τα προσκομιζόμενα απλά αντίγραφα είναι ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων.

Για τα ειδικά δικαιολογητικά ανά περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα dbda.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ