ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου
Ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών AP/Frank Augstein

Σήμερα, Δευτέρα, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση) και σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στις 23 Ιουνίου έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Tο τελευταίο διάστημα στη χώρα μας τα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ έχουν πάρει και πάλι την ανιούσα, χωρίς, ωστόσο, να έχουν προς ώρας επηρεαστεί οι σκληροί επιδημιολογικοί δείκτες (θάνατοι και διασωληνωμένοι).

Οι ειδικοί παρακολουθούν την πορεία του ιού και παρά τη χαλάρωση των μέτρων, εξακολουθούν να εφιστούν την προσοχή για την εφαρμογή μέτρων αυτοπροστασίας ειδικά από τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ