ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λιγνάδη: Αρνούμενος κάθε κατηγορία, απολογείται - «Ημέρα λύτρωσης η σημερινή» δήλωσε

Δίκη Λιγνάδη: Αρνούμενος κάθε κατηγορία, απολογείται - «Ημέρα λύτρωσης η σημερινή» δήλωσε
Ο Δημήτρης Λιγνάδης προσερχόμενος στο δικαστήριο για τη δίκη του INTIME

Αρνούμενος κάθε κατηγορία, χαρακτηρίζοντας «ημέρα λύτρωσης» τη σημερινή άρχισε την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για το κακούργημα του «βιασμού κατά συρροή» ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

«Αρνούμαι και πάλι τις κατηγορίες. Σήμερα θα έλεγα ότι για εμένα μια ημέρα λύτρωσης γιατί έπειτα από 1,5 χρόνο στη φυλακή, όπου το ένα λεπτό μετράει για μήνα, είμαι σε θέση να απολογηθώ. Επειδή δεν έχω απολογηθεί ξανά θα σας παρακαλούσα να μου θέτετε ερωτήσεις εσείς και να απαντάω», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Να πάμε για κάθε πράξη ξεχωριστά. Για πείτε μας γνωρίζετε τον Αλί; (σ.σ. ο πρώτος μηνυτής)

Κατηγορούμενος: Το όνομα του Αλί το γνώρισα όταν υπήρξαν απειλές από ότι κάποιος από τη Σουηδία θα καταθέσει μηνύσεις σε βάρος μου. Εγώ τον Αλί το είδα σε φωτογραφία στη ΓΑΔΑ κρατούμενος και μάλιστα τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφο του τον Χασαν.

Πρόεδρος: Τον συναντήσατε δια ζώσης ποτέ;

Κατηγορούμενος: Όχι ποτέ. Τότε κατάλαβα ποιος είναι και είδα τη μήνυση και τα όσα με κατηγορεί και μου έφυγε το κεφάλι. Δεν ανέσυρα καμία συνάντηση δια ζώσης με το Αλί, δεν αποκλείω να μιλήσαμε στα social media. Θέλω να σας πω ότι εγώ πήρα πρώτη φορά στη ζωή μου μεγάλος. Το 2009. Έκανα μια χρήση του υπολογιστή σε πλατφόρμες κλπ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μίλαγα με 1000 άτομα, δεν αποκλείω να μίλησα και με εκείνον.

Πρόεδρος: Πριν γίνει η κατάσχεση του τηλεφώνου σας δεν αναζητήσατε να δείτε αν θυμάστε

Κατηγορούμενος: Όταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε όμως κάποιο συγγενικό πρόσωπο του Αλί, τον Χασάν;

Κατηγορούμενος: Ναι τον Χασανάκο, παίζαμε μπάλα μαζί στο Σταθμό Λαρίσης

Πρόεδρος: Οπότε δεν σας έκανε αίτημα φιλίας ο Αλί;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να το αποκλείσω, μπορώ να μου έκανε αίτημα φιλίας

Πρόεδρος: Αποδεχόσασταν αιτήματα φιλίας;

Κατηγορούμενος: Ναι, αποδεχόμουν ανεξέλεγκτα στην αρχή, κακώς ίσως. Με αποφόρτιζε αυτό το μαραφέτι που λέγεται υπολογιστής. Πρέπει να ομολογήσω ότι στην αρχή είχα μια ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, όχι όμως παράνομη ή παράτυπη.

Παρόντες στο ακροατήριο, προκειμένου να ακούσουν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, είναι ο αδελφός του, η Ελένη Κούρκουλα, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του, άλλα φιλικά του πρόσωπα μεταξύ των οποίων και μία συνταξιούχος δικαστική λειτουργός.

Ακόμη στο δικαστήριο βρίσκεται και ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση, καθώς και ο Νίκος Σ., η δημόσια καταγγελία του οποίου οδήγησε στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ