ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Γιατί δεν θα κάνει 4η δόση εμβολίου ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Κορωνοϊός: Γιατί δεν θα κάνει 4η δόση εμβολίου ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Kατά περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του επισήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης INTIME

Αρνητική απάντηση σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να κάνει την 4η δόση εμβολίου έναντι του κορωνοϊού έδωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής εξήγησε ωστόσο ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, δεν είναι παχύσαρκος, οι δείκτες σε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια δεν είναι ψηλά και έτσι δεν συντρέχουν λόγοι τέταρτου εμβολιασμού.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι κατά περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του.

Ανοιχτή η πλατφόρμα των ραντεβού

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 με την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση) για τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Οι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη σχετική εφαρμογή στο gov.gr, για να κλείσουν το ραντεβού τους.

Εν τω μεταξύ, παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στις 23 Ιουνίου, έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ