ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια στον εν διαστάσει σύζυγο με ομόφωνη απόφαση

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια στον εν διαστάσει σύζυγο με ομόφωνη απόφαση
Κρίθηκε ένοχος για τις δύο ανθρωποκτονίες με πλήρη καταλογισμό ΙΝΤΙΜΕ/ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ομόφωνα ένοχος για τη διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα κρίθηκε ο εν διαστάσει σύζυγος της 28χρονης γυναίκας που έπεσε νεκρή από το μαχαίρι του 34χρονου, ο οποίος συμπαρέσυρε στον θάνατο και τον αδελφό της. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας τον καταδίκασε σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκιση.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ήταν ομόφωνη και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις δύο ανθρωποκτονίες, οι οποίες έγιναν με πλήρη καταλογισμό, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και του ότι τον ώθησε στις πράξεις του η συμπεριφορά των θυμάτων, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

Το χρονικό του εγκλήματος

Τα δύο παιδιά βρίσκονταν στο πατρικό τους σπίτι παρουσία της μητέρας τους, όταν δέχθηκαν την απρόσκλητη επίσκεψη του πρώην συζύγου της 28χρονης στις 5 Απριλίου. Ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη, είχε μεταβεί από τον Βόλο για να δει τη σύζυγό του.

Μετά από έντονο καυγά μαχαίρωσε την πρώην σύζυγο η οποία κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ μαχαίρωσε θανάσιμα και τον αδελφό της που κλήθηκε από διπλανό χωριό όταν ακούστηκαν από γείτονες οι φωνές στο σπίτι, και πήγε να βοηθήσει.

«Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας»: Αυτά ήταν τα λόγια που φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς η 28χρονη όταν αντιλήφθηκε ότι ο πρώην σύζυγός της προσπαθεί να μπει στο σπίτι.

Η γυναίκα δέχτηκε τις μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο και ο μεγαλύτερος αδελφός της στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία τον θάνατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ