ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντοπούλου: Η Εισαγγελία Αρείου Πάγου ζητά διαβίβαση της δικαστικής απόφασης για Κορκονέα

Κωνσταντοπούλου: Η Εισαγγελία Αρείου Πάγου ζητά διαβίβαση της δικαστικής απόφασης για Κορκονέα
«Η άμεση ενεργοποίηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αποτελεί εγγυητική θεσμική κίνηση, απέναντι σε όσα αδιανόητα συνέβησαν όλες αυτές τις ημέρες στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου», υπογραμμίζουν οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας Γρηγόρόπουλου αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε επισήμως με έγγραφό της, την διαβίβαση της αποφάσεως του ΜΟΕ Λαμίας περί αναγνώρισης ελαφρυντικού στον δράστη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για την εξέταση της περίπτωσης άσκησης αναίρεσης.

Είχε προηγηθεί σχετικό διάβημα χθες, Πέμπτη, από τους δικηγόρους της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Αυτούσια η ανακοίνωση των δύο δικηγόρων

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι, μετά το χθεσινό διάβημά μας, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε επισήμως με έγγραφό της, την διαβίβαση της αποφάσεως του ΜΟΕ Λαμίας περί αναγνώρισης ελαφρυντικού στον δράστη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για την εξέταση της περίπτωσης άσκησης αναίρεσης.

Η άμεση ενεργοποίηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αποτελεί εγγυητική θεσμική κίνηση, απέναντι σε όσα αδιανόητα συνέβησαν όλες αυτές τις ημέρες στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου. Ως συνήγοροι της οικογένειας, συνεχίζουμε τις ενέργειές μας και καλούμε τους πολίτες σε συνεχή εγρήγορση. Αθήνα, 01/07/2022

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας – συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Νίκος Κωνσταντόπουλος Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας αναγνώρισε ελαφρυντικά στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον πρώην ειδικό φρουρό που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Με ψήφους 4-3 των ενόρκων αναγνωρίστηκε στον Κορκονέα το κρίσιμο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα, που βρέθηκε εκτός φυλακής, έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport ίσως και μέσα στην ημέρα, καταθέτοντας το απόσπασμα της τελευταίας Απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές, με επεισοδιακό τρόπο, εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Το Εφετείο Λαμίας για μία ακόμη φορά ήταν γεμάτο αστυνομικούς για την μεταφορά του Κορκονέα από και προς το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ