ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει έως τα μέσα Ιουλίου

Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει έως τα μέσα Ιουλίου
Έντονη αστάθεια αναμένεται το επόμενο 48ωρο στη χώρα μας Screen grab

Έντονη αστάθεια αναμένεται το επόμενο 48ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα, κυρίως τα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές όπως η Μακεδονία, Ήπειρο, ίσως και Θεσσαλία να δεχτούν τις απογευματινές ώρες κάποιες μπόρες και καταιγίδες.

Το Σάββατο (2/7), η μέρα θα ξεκινήσει παντού με ηλιοφάνεια. Μετά το μεσημέρι, όμως, στα ορεινά - ημιορεινά της Πελοποννήσου, στα ορεινά - ημιορεινά της Στερεάς, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο αλλά και στη Μακεδονία θα σημειωθούν κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, μετά το μεσημέρι ωστόσο θα συννεφιάσει τοπικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια. Μετά το μεσημέρι, στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της περιφέρειας αναμένονται τα περισσότερα φαινόμενα με κάποιες μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Το επόμενο Σάββατο (9/7), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα είναι δροσερό, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν αρκετά νότια κι έτσι θα μετατρέψουν το καιρικό σκηνικό σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας σε ανοιξιάτικο.

«Οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν τέλος Μαΐου», τόνισε χαρακτηριστικά. Η αστάθεια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα κρατήσει μέχρι τις 12 - 13 Ιουλίου και από 14 - 15 του μήνα φαίνεται ότι θα σταθεροποιηθεί ο καιρός στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ