ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Ζημιές σε καλλιέργειες από μπουρίνι - Φωτιά έπιασε δέντρο από κεραυνό

Λαμία: Ζημιές σε καλλιέργειες από μπουρίνι - Φωτιά έπιασε δέντρο από κεραυνό
Μεγάλο δέντρο πήρε επικίνδυνη κλίση, σηκώνοντας τα τσιμέντα, ενώ έχουν ξεκινήσει ενέργειες από το Δήμο για να κοπεί και να απομακρυνθεί ΙΝΤΙΜΕ

Πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους Δήμους Μακρακώμης και Δομοκού, από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Λαμία το απόγευμα της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου lamiareport.gr, το μπουρίνι προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες φιστικιού, ενώ ο συνδυασμός της βροχής με τον έντονο αέρα δημιούργησε υλικές ζημιές - κυρίως από πτώσεις δέντρων.

Μεγάλο δέντρο πήρε επικίνδυνη κλίση, σηκώνοντας τα τσιμέντα, ενώ έχουν ξεκινήσει ενέργειες από το Δήμο για να κοπεί και να απομακρυνθεί.

Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, σε συνδυασμό με δυνατό αέρα δημιούργησαν ένα μπουρίνι, που κινητοποίησε σε πολλές περιπτώσεις τους πυροσβέστες.

Στην περιοχή της Υπάτης, από Λουτρά προς Αργυροχώρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά από κεραυνό σε αγροτοδασική έκταση, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr.

Πυρκαγιά από κεραυνό εκδηλώθηκε και στην περιοχή των Αγράφων στην Ευρυτανία, όπου επίσης βρέχει καταρρακτωδώς. Στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ