Έρχονται τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ
Τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένο να «ανοίξουν» τα δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους 18-29 ετών καθώς και για 10.000 ανέργους 30-49 ετών, του ΟΑΕΔ.
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση 4 μηνών μέσα σε επιχείρηση, που θα ακολουθείται από κανονική 8μηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το δεύτερο είναι ένα πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα για ανέργους 30 έως 49 ετών.
Η πρόσληψη των ανέργων και στα δύο προγράμματα θα γίνει με την νέα ηλεκτρονική μέθοδο επιλογής. Με αυτόν τον τρόπο ο ΟΑΕΔ προσφέρει στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση υπαγωγής τη δυνατότητα να κάνουν προεπιλογή υποψηφίων, τους οποίους θεωρούν κατάλληλους για τη θέση εργασίας που ανοίγουν, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Οργανισμού και των Βιογραφικών Σημειωμάτων που είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων του.
ΕΟΠΥΥ: Η καταγγελία που οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων
17:53
ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων το Σάββατο (6/12) στο Μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ
17:45
Η Νορβηγία αγοράζει και άλλα υποβρύχια για να παρακολουθεί τη ρωσική παρουσία στη Βαλτική
17:37
Αυτοψία Χαρδαλιά στον Κηφισό: «Αποφύγαμε τα χειρότερα, φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας»
17:28