ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Εξαδάχτυλος: Μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός

Κορωνοϊός - Εξαδάχτυλος: Μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός
Απαραίτητη η χρήση της μάσκας, αναφέρουν οι ειδικοί INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την έξαρση της πανδημίας και εφιστούν την προσοχή όλων μας, συστήνοντας τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε μέρη με πολλούς συγκεντρωμένους. 

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, τόνισε πως «εμείς (σ.σ. οι επιστήμονες) τονίζουμε διαρκώς τις συστάσεις για χρήση μάσκας σε χώρους εσωτερικούς και σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Παραμένουν ως ιατρική συμβουλή που ζητάμε από τον κόσμο να τηρεί ανεξαρτήτως προστίμου. Διότι ως γιατρούς μας ξεπερνά το να είναι αναγκαίο το πρόστιμο για να ακολουθηθούν οι συμβουλές μας και αντιλαμβάνεστε όλοι το γιατί».

Στη συνέχεια, μιλώντας στο Open είπε: «ότι χρειάζεται μάσκα το λέμε και το λέμε διαρκώς. Εκείνο που δεν λέμε είναι επιβάλετε πρόστιμα».

«Σε αυτή τη φάση που είμαστε αυτούς τους αριθμούς μπορούμε να τους δούμε να μετατρέπονται θετικά, δηλαδή να τιθασεύονται και να αναστρέφονται σιγά σιγά εάν χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα όπως τη χρησιμοποιούσαμε το Πάσχα. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε θέλω να πιστεύω αυτοβούλως», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα

Η έκρηξη κρουσμάτων οδήγησε τον ΕΟΔΥ να ανακοινώσει έκτακτη ενημέρωση για την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Αγράφων 3-5, Μαρούσι), ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πανδημία COVID-19 από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Θεοκλή Ζαούτη και τον Α' Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας - Προληπτικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρη Παρασκευή.

Αν και από το υπουργείο Υγείας διαμηνύουν ότι τα μοντέλα που έχουν δεν δείχνουν ανάγκη επιστροφής μέτρων δεδομένου ότι το κύμα του κορωνοϊού που είναι σε εξέλιξη δεν φαίνεται να προκαλούν βαριές νοσήσεις και διασωληνώσεις σε τέτοιο βαθμό που να προκαλούν πίεση στο ΕΣΥ, εντούτοις αυξάνονται οι φωνές των ειδικών που λένε ότι είναι ανάγκη κάποια από τα μέτρα να επιστρέψουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ