ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κάρυστο, Παιανία, Σαλαμίνα - Υπ΄ατμόν η Πυροσβεστική σχεδόν σε όλη τη χώρα

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κάρυστο, Παιανία, Σαλαμίνα - Υπ΄ατμόν η Πυροσβεστική σχεδόν σε όλη τη χώρα
Σε εξέλιξη φωτιά στη Σαλαμίνα ΑΠΕ - ΜΠΕ / (Φωτογραφία αρχείου)

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στα μέτωπα της φωτιάς που εκδηλώθηκαν σήμερα Κυριακή (3/7) καθώς παρά τους δυνατούς ανέμους, κατάφεραν και έθεσαν υπό έλεγχο τις φωτιές σε Κάρυστο, την Παιανία αλλά και τη Σαλαμίνα που εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί σε οικοπεδική έκταση.

Συγκεκριμένα, άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά την ειδοποίηση για φωτιά στη Σαλαμίνα που εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής. Στο σημείο έφτασαν 8 οχήματα με 16 Πυροσβέστες.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν και έθεσαν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κάμπος Καρύστου Ευβοίας, .

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, «οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρέθηκαν στην περιοχή περιόρισαν τη φωτιά, την έχουν θέσει υπό έλεγχο και ήδη προσπαθούν να ελέγξουν και τις πιθανές αναζωπυρώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα με 8 οχήματα, 28 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου ενώ σε αυτές τις δυνάμεις βοήθησαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις και έριξαν νερό.

Παράλληλα βρέθηκαν εκεί υδροφόρα οχήματα των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς όπως επίσης και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παιανία

Νωρίτερα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην Παιανία Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι επί της οδού Αμπελώνος στην Παιανία Αττικής και έκαιγε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί απειλή για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Πού είναι αυξημένος σήμερα ο κίνδυνος για πυρκαγιά

Σημειώνεται πως σήμερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων σε Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Δ. Βοιωτία, Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Ν. και Αν. Κρήτη, Χίο και Αν. Μυτιλήνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ