ΕΛΛΑΔΑ

Ντίνα Κώνστα: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό

Ντίνα Κώνστα: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό
Video Screen-Grab

Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα σε ηλικία 83 ετών, της σπουδαίας ηθοποιού με τη μεγάλη διαδρομή στο θέατρο και την τηλεόραση, που υπήρξε ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη από νεαρή ηλικία.

«Με τη χαρακτηριστική της φωνή, με την ξεχωριστή εκφραστικότητά της, με τη μαχητική της προσωπικότητα και το ήθος της, η Ντίνα Κώνστα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καρατερίστες του ελληνικού θεάτρου», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της απώλειας της ηθοποιού.

«Στήριξε για χρόνια το Εθνικό Θέατρο με τις ερμηνείες της και στη συνέχεια έκανε μια άλλη δυναμική καριέρα, στην τηλεόραση. Ερμηνεύοντας χαρακτηριστικούς ρόλους, κόντρα σε ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε στο θέατρο, αλλά με το μοναδικό ταλέντο της, έγινε μία από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς ηθοποιούς της τηλεόρασης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της, στους συναδέλφους της και στους πολλούς φίλους της» ανέφερε στη συλλυπητήρια δήλωσή της η κυρία Μενδώνη.

«Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του θεάτρου σφράγισε ρόλους και δημιούργησε περσóνες στην τηλεόραση που έκλεβαν κάθε σκηνή και έγιναν οργανικό μέρος της νεοελληνικής ποπ κουλτούρας», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Τσίπρας: «Έφυγε» αλλά έζησε όπως ήθελε να ζήσει

«Αποχαιρετώ με θλίψη την Ντίνα Κώνστα, την ηθοποιό, την αγωνίστρια, την υποψήφια με τον Συνασπισμό της Αριστεράς», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα.

«"Έφυγε", αλλά έζησε όπως ήθελε να ζήσει. Και θα μείνει για πάντα πλάι μας μέσα από τους ρόλους που μας σημάδεψαν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στο βλέμμα της Ντίνας Κώνστα, στις στιγμές που ταυτίστηκαν με την καλλιτεχνική της πορεία, κρυβόταν η γοητεία και η αντισυμβατικότητα αυτής της σπουδαίας ηθοποιού», δήλωσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Η Ντίνα Κώνστα ήταν πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί. Ήταν οι διαχρονικές ηρωίδες του κλασσικού ρεπερτορίου που ενσάρκωσε, ήταν οι καλτ κωμικοί τηλεοπτικοί της ρόλοι- σπουδαίοι ρόλοι- που την σύστησαν στο πλατύ κοινό. Ήταν οι συνεργασίες της με το Εθνικό, ήταν οι συναντήσεις της στο "Βυζάντιο" με τον Τσαρούχη και όλα εκείνα τα ιερά τέρατα των γραμμάτων και της τέχνης , ήταν η φοίτηση της στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη με δασκάλα την Αρώνη, ήταν η πολιτική της δράση, η αριστερή οικογενειακή πολιτική της καταγωγή, ήταν η γεμάτη εμπειρίες ζωή της. Ήταν η "Φαύστα" του Μποστ», σημείωσε.

«Σήμερα η Ντίνα Κώνστα μας αποχαιρέτησε, μπήκε και αυτή στο μεγάλο βιβλίο των απωλειών που μας σημάδεψαν το τελευταίο διάστημα. Την αποχαιρετούμε με βαθιά υπόκλιση» κατέληξε η κυρία Αναγνωστοπούλου στη συλλυπητήρια δήλωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ