ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για πέντε περιφέρειες της χώρας - 110 φωτιές σε ένα 24ωρο

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για πέντε περιφέρειες της χώρας - 110 φωτιές σε ένα 24ωρο
Σε ποιες περιοχές χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σήμερα ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, σε πέντε περιφέρειες της χώρας. 

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προσοχή χρειάζεται σε:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Στις ανωτέρω περιοχές θα συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες και ήδη εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση στον κόσμο:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ακόμη, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

110 φωτιές σε ένα 24ωρο

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε 110 αστικές πυρκαγιές και 79 παροχές βοηθείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ