ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου 150 μεταναστών στη Μυτιλήνη

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου 150 μεταναστών στη Μυτιλήνη
EUROKINISSI

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου 150 μεταναστών που μπήκαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου αφού εξετάστηκαν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Τις επόμενες μέρες θα κινηθεί η διαδικασία επανεισδοχής τους από την Μυτιλήνη.

Εν τω μεταξύ 50 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στη Χίο, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Τουρκία στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Το αίτημα τους έχει καταγραφεί και έχει υποβληθεί επισήμως στην τουρκική πλευρά το αίτημα επανεισδοχής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στη Χίο αφορμή για το αίτημά τους στάθηκε η πολυήμερη αναμονή τους και η έλλειψη, όπως δήλωσαν, οποιασδήποτε προοπτικής να φτάσουν μέσω της Χίου στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αυτό αποτέλεσε και την αφορμή της διαμαρτυρίας τεσσάρων Ιρακινών κουρδικής καταγωγής και δυο Μαροκινών, οι οποίοι τη Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα έπεσαν στη θάλασσα ζητώντας να επιστρέψουν στην Τουρκία αφού όπως ισχυρίστηκαν δεν άντεχαν άλλο την αναμονή.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι χθες συνελήφθη 31χρονος Αφγανός ο οποίος είχε στην κατοχή του τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας και όπως αποδείχθηκε θα πουλούσε έναντι 200 ευρώ την κάθε ταυτότητα σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ο συλληφθείς σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και παράνομη διακίνηση πλαστών εγγράφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ