ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Μπορεί να γίνουν πάλι υποχρεωτικές οι μάσκες

Εξαδάκτυλος: Μπορεί να γίνουν πάλι υποχρεωτικές οι μάσκες
«Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη» λέει ο  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος INTIME/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για το ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.  

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σχετικά με το νέο κύμα κορωνοϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες.

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δεν φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, 4 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση λόγω της έξαρσης κρουσμάτων τα οποία θα φτάσουν στο απόγειό τους σε περίπου δέκα μέρες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του πανδημικού κύματος αναμένεται να είναι ήπια, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση νοσηλειών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν την κορύφωση αυτού του κύματος.

Αυτό τόνισαν στην έκτακτη ενημέρωση, ο επικεφαλής τους ο πρόεδρος καθηγητής παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης και ο καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής, παρουσία του αντιπροέδρου, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη, όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι «κόκκινες» με πολύ μικρές διαφορές, αύξηση κρουσμάτων και αύξηση του ποσοστού θετικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ