ΕΛΛΑΔΑ

Λειτουργεί κανονικά η Διώρυγα της Κορίνθου

Λειτουργεί κανονικά η Διώρυγα της Κορίνθου
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κανονικά λειτουργεί ήδη από τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 η διώρυγα της Κορίνθου ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διελεύσεις.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), διαψεύδοντας δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, που κάνουν λόγο για διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας.

Παράλληλα αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι βυθισμάτων για την απρόσκοπτη διέλευση, χωρίς περιορισμούς στα βυθίσματα και, με σεβασμό προς τους πελάτες και χρήστες των υπηρεσιών της, ενημερώνει ότι η Διώρυγα Κορίνθου λειτουργεί κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλη την προγραμματισμένη περίοδο επαναλειτουργίας της.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε τον ισθμό, όπου εκτελούνται τα σχετικά έργα αποκατάστασης.

Ο πρωθυπουργός διέσχισε με πλωτό μέσο τη διώρυγα προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων μετά τις μεγάλες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά, και συνεχάρη όλους τους συντελεστές του έργου «όλους όσοι έχουν φέρει εις πέρας το πρώτο μέρος αυτής της πολύ σημαντικής παρέμβασης, σε ένα έργο-σύμβολο ταυτισμένο απόλυτα με τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας».

Όπως είπε, «εδώ και 130 χρόνια ουσιαστική παρέμβαση στη διώρυγα της Κορίνθου δεν είχε γίνει. Αυτό κάνουμε τώρα, θα ανοίξει η Διώρυγα με απόλυτη ασφάλεια -όπως είχαμε δεσμευτεί- για να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι η Διώρυγα θα ξανακλείσει από τις αρχές Οκτωβρίου για να γίνει η δεύτερη φάση της παρέμβασης και προσέθεσε:

«Του χρόνου το καλοκαίρι θα ανοίξει για τέσσερις μήνες, ώστε να κερδίσουμε και τον Ιούνιο και το έργο θα ολοκληρωθεί μετά, εντός του ‘23, ώστε να μπορούμε να παραδώσουμε το επίμαχο κομμάτι όπου είχαμε και τις καταπτώσεις. Μια διώρυγα η οποία θα είναι απολύτως ασφαλής και θωρακισμένη για πολλές δεκαετίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ