ΕΛΛΑΔΑ

«Γιατί να μου βιάσει το παιδί;»: Τι κατέθεσε μητέρα καταγγέλλουσας στη δίκη Φιλιππίδη

«Γιατί να μου βιάσει το παιδί;»: Τι κατέθεσε μητέρα καταγγέλλουσας στη δίκη Φιλιππίδη
Σύμφωνα με τη μητέρα της καταγγέλλουσας ο κατηγορούμενος ηθοποιός είχε δείξει ενδιαφέρον για την κόρη της INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Με κενό το εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους όταν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, συνεχίστηκε σήμερα, Τρίτη, η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, το ποσό της εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ καταβλήθηκε με τα χρήματα να συγκεντρώνονται τόσο με τη συμβολή δύο θεατρικών παραγωγών, αλλά και με ένα ποσό που δόθηκε από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από τα πνευματικά δικαιώματα του Φιλιππίδη.

«Ο κ. Μπιμπίλας ενημέρωσε τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη ότι υπάρχει ένα ποσό να λάβει και για εμάς ήταν σημαντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε ως μάρτυρας η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία υποστήριξε πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν πληροφορήθηκε ότι ο κατηγορούμενος επιτέθηκε σεξουαλικά στην κόρη της μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», εξαναγκάζοντάς την σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;», είπε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με τη μητέρα της καταγγέλλουσας ο κατηγορούμενος ηθοποιός είχε δείξει ενδιαφέρον για την κόρη της. «Στην πρεμιέρα του Μπακαλόγατου ρώτησε την κόρη μου αν έχει γραφτεί σε σχολή υποκριτικής και μου είπε πως θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί. Ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πως τη βλέπει. Εκείνος είπε πως «έχει τη σπίθα!». Κάποια μέρα όταν τελείωσαν το μάθημα την έφερε με το αυτοκίνητο στο θέατρο που είχαμε την παράσταση. Το παιδί ήταν πολύ ευχαριστημένο στη σχολή».

Τον Οκτώβριο του 2010 η μάρτυρας είχε πάει να δει μια παράσταση του Μπιμπίλα. «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσύ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;». Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου. Ένα πράγμα θέλω να μου πεις… είχαν σχέση;» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας το ανέφερε σαν να συμβαίνει το 2010; Έτσι όπως το λέτε φαίνεται σαν να συνέβαινε το 2010.

Μάρτυρας: Μου έλεγε «δε με ενδιαφέρει αν έχει γίνει η διείσδυση».

Πρόεδρος: Γιατί να σας το πει δυο χρόνια μετά;

Μάρτυρας: Εγώ της είπα ότι την απατά, έχει υποστεί τόσα, και ότι μου λέει πως η κόρη μου ορέχτηκε αυτόν; Αυτή μου έλεγε ότι ξέρει ότι κάτι υπάρχει.

Πρόεδρος: Ναι αλλά είναι σαν να συνέβαινε τότε όπως τα λέτε.

Μάρτυρας: Έτσι τα έλεγε. Ήταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου λέει "δε μπορούσα να σου πω ότι είναι μαλάκας και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα”. Το 2021 μου είπε για παρενόχληση σωματική. Μου είπε πως την έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα πάει στην ανακρίτρια. Νόμιζα πως θα μας καλέσει όλους. Άρχισα να διαβάζω. Την παίρνω τηλέφωνο, της λέω διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο Ήβη. Μου λέει “μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα, αλλά το κορίτσι του Ήβη είμαι εγώ”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ