ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη πρώην ντράμερ: Βέβαιη για το αληθές των όσων καταγγέλλονται η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ.

Δίκη πρώην ντράμερ: Βέβαιη για το αληθές των όσων καταγγέλλονται η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ.
Οργή της έδρας για τις ερωτήσεις της υπεράσπισης του 69χρονου μουσικού INTIME

Τη βεβαιότητα ότι η νεαρή σήμερα μαθήτρια, σε ηλικία τότε μόλις έξι ετών, βίωσε όσα καταγγέλλει από τον πρώην ντράμερ του γνωστού συγκροτήματος «Πυξ Λαξ», Γιώργο Γιαννόπουλο, εξέφρασε η ψυχολόγος και αξιωματικός της Αστυνομίας, καταθέτοντας στη δίκη του μουσικού που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων 

Η μάρτυρας, η οποία κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το ανήλικο κορίτσι κατέθεσε ενώπιον των δικαστών ότι «η σταθερότητα, η συνέπεια , το γεγονός ότι δεν έχει πέσει σε αντιφάσεις, οδηγούν στη βεβαιότητα ότι όσα αναφέρθηκαν από το παιδί είναι πραγματικά βιωματικά» τονίζοντας πως έκανε συνεδρίες με το παιδί επί σειρά ετών.

Η μάρτυρας αφού διαπίστωσε στο παιδί «αγχώδη και καταθλιπτικά» χαρακτηριστικά υποστήριξε ότι η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της ποινικά κολάσιμης συμπεριφοράς του κατηγορούμενου ήταν, όταν εκείνος της ζήτησε να τον αγγίξει.

«Αυτή ήταν η τραυματική εικόνα» ανέφερε η μάρτυρας τονίζοντας πως είναι βέβαιη πως το παιδί μιλούσε για τον κατηγορούμενο.

«Το παιδί σε αυτή την ηλικία (σ.σ. 5-6 ετών) δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος που παίζει μαζί του καταφεύγει σε τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό που την μπλόκαρε, την αναστάτωσε ήταν όταν της ζήτησε να αγγίξει το πέος του. Αυτό ήταν ίσως από τα τελευταία γεγονότα… Η ενοχή που κινητοποιήθηκε την μπλόκαρε ώστε να αναλάβει δράση και να φύγει. Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι έχουν παιδοφιλικά χαρακτηριστικά» κατέθεσε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «σοβαρή συναισθηματική σύγχυση και μπλοκάρισμα» του παιδιού και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος ήταν πρόσωπο εμπιστοσύνης για την οικογένεια και δεν μπορούσε να σκεφτεί «πονηρά» γι’ αυτόν.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της ανήλικης εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος κατέθεσε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιδί μου λέει την αλήθεια. Είμαι σίγουρος 1000%». Όπως είπε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ενημερώθηκε από την πρώην σύζυγο του για την εξομολόγηση της κόρης τους και την απόφαση τους να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο μουσικό.

«Το παιδί δεν είναι φαντασιόπληκτο, τα πράγματα έγιναν όπως τα λέει» είπε συναισθηματικά φορτισμένος επικαλούμενος τα συμπεράσματα της αστυνομικού ψυχολόγου που εξέτασε τη μικρή. Με σπασμένη φωνή ο μάρτυρας είπε πως το παιδί ένιωθε ντροπιασμένο και ήταν μελαγχολικό.

«Εγώ της είπα ότι οι μεγάλοι έχουν την ευθύνη και τα παιδιά δεν πρέπει να ντρέπονται» κατέθεσε σημειώνοντας ότι η απάντηση της μικρής ήταν ότι ο κατηγορούμενος «πρέπει να πάει φυλακή γι' αυτά που κάνει στα παιδάκια».

Μάλιστα, ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα -εννέα χρόνια μετά- η κόρη του, η οποία είναι μαθήτρια Λυκείου, «τρέμει» στη σκέψη όσων της συνέβησαν και αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να έχει αντιδράσει.

«Πριν από λίγο καιρό η κόρη μου μού είπε: "το σκέφτομαι ακόμα αυτό που έγινε τότε. Θα έπρεπε και εγώ να είχα αντιδράσει, να είχα κάνει κάτι. Το σκέφτομαι τώρα και τρέμουν τα πόδια μου." Πραγματικά την κοίταξα και έτρεμε ολόκληρη. Έτρεμε τόσα χρόνια μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Της εξήγησα πως ένα παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί το ανώμαλο χάδι ενός ενήλικα» είπε ο μάρτυρας ο οποίος λίγο αργότερα χαρακτήρισε «άρρωστο» τον κατηγορούμενο καθώς «έβρισκε ηδονή χαϊδεύοντας ένα παιδί».

Ο ίδιος κατέθεσε ότι αισθάνεται τύψεις γιατί δεν μπόρεσε νωρίτερα να αξιολογήσει την κατάσταση.

Μάλιστα δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση σχετικά με τις περιγραφές του παιδιού.

«Αν είχατε μια κόρη που της είχε συμβεί αυτό, θα θέλατε να μπείτε σε τέτοιες λεπτομέρειες; Δεν ήθελα και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες» ξέσπασε ο πατέρας.

Νωρίτερα , η μητέρα της ανήλικης λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση της δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα την επίμαχη περίοδο με δεδομένο το διαζύγιο της και τις εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί λόγω της διεκδίκησης της επιμέλειας των παιδιών.

Μάλιστα, πολλές από τις ερωτήσεις της υπεράσπισης θεωρήθηκαν εκτός ορίων με αποτέλεσμα η πρόεδρος εξοργισμένη να τις απαγορεύσει και ο εισαγγελέας να σχολιάσει «γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κατάστασης». Η μάρτυρας επέμεινε πως η κόρη της όλα αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει «δεν έχει αλλάξει τα λόγια της». «Μου τα είπε ξεκάθαρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ