ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη της Πυροσβεστικής να ελεγχθεί το μέτωπο έξω από το χωριό Κορυφή

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη της Πυροσβεστικής να ελεγχθεί το μέτωπο έξω από το χωριό Κορυφή
Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε συναγερμό παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς το απόγευμα της Τετάρτης αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθες Τρίτη (05/07) περί τις 21:30 σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κορυφή του νομού Ηλείας. 

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι και λίγο πριν από τη δύση του επιχειρούσαν εναέρια μέσα, τα οποία μαζί με τις επίγειες δυνάμεις περιόρισαν την φωτιά σε μία χαράδρα, όπου τώρα καίει σε διάσπαρτες εστίες».

Επίσης, όπως πρόσθεσε, «έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή», ενώ στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Νωρίτερα, σε επικοινωνία του CNN Greece με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, έγινε γνωστό ότι το επιχειρησιακό κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Από την πλευρά του το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση τους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το ΠΣ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ