ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίον του Άρεως: Διαμαρτυρία νεαρών παρουσία Σακελλαροπούλου για απεργό πείνας

Πεδίον του Άρεως: Διαμαρτυρία νεαρών παρουσία Σακελλαροπούλου για απεργό πείνας
Video Screen-Grab

Παρέμβαση στο Πεδίον του Άρεως, όπου βρισκόταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε ομάδα νεαρών προκειμένου να δηλώσουν συμπαράσταση στον κρατούμενο απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι νεαροί καταφέρνουν να φθάσουν σε πολύ κοντινή απόσταση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια.

Την 45η ημέρα απεργίας πείνας διανύει ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης, καθώς διεκδικεί αυτό που δικαιούται βάσει νόμου, δηλαδή να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του υπό όρους και σε καθεστώς ελευθερίας. Ο κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου και πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ’ όρων απόλυση.

Ο Γ. Μιχαηλίδης καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού σε ένοπλη συμπλοκή το 2011 με την αστυνομία στην Πεύκη, παρά την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Είχε επίσης κατηγορηθεί εις διπλούν ως μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά αθωώθηκε.

Ο 37χρονος απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας το 2019, όταν η αρμόδια εισαγγελέας έβαλε βέτο στις εκπαιδευτικές άδειες που λάμβανε κανονικά επί ενάμιση χρόνο προκειμένου να φοιτά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Συνελήφθη και πάλι από την Αντιτρομοκρατική στις αρχές του 2020 και έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ