ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του Σισμανόγλειου – Άμεση αποκατάσταση των ζημιών

Πλεύρης: Τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του Σισμανόγλειου – Άμεση αποκατάσταση των ζημιών
Σύμφωνα με τον υπουργό, το Σισμανόγλειο συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη στο εσωτερικό του ισογείου INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τη διαβεβαίωση ότι εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Σισμανόγλειο από την έκρηξη στο ΑΤΜ τα ξημερώματα της Πέμπτης, έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σε δηλώσεις του στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την επίθεση εγκληματική και τρομοκρατική σε βάρος του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι προέχει η ανθρώπινη ζωή.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Υπήρξε χθες μια επίθεση. Έχει γίνει μια εκτεταμένη καταστροφή πέριξ του μηχανήματος. Θα τα αποκαταστήσουμε άμεσα» δήλωσε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Είναι εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του νοσοκομείου. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Σισμανόγλειο συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη στο εσωτερικό του ισογείου.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στα νοσοκομεία τόνισε ότι αυτά ήδη υπάρχουν. «Η φύλαξη των νοσοκομείων έχει συγκεκριμένο στόχο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας για την επίθεση. «Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο είναι επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς», συμπλήρωσε.

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός ανέβασε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter, στην οποία εκφράζει τη συμπαράστασή του στους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

«Αποκαθίστανται εντός της ημέρας όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Σισμανόγλειο από την έκρηξη στο ΑΤΜ για την κλοπή των χρημάτων. Η σκέψη μας στους υπαλλήλους, εργαζόμενους και ασθενείς μας» έγραψε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης στην ανάστησή του.

Το χρονικό της επίθεσης

Ντυμένοι με στολές ιατρικές και μάσκες οι δράστες πλησίασαν τα ξημερώματα τη φύλακα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και αφού την απείλησαν με όπλο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να μην αντιδράσει και τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, με σκοπό να το διαρρήξουν.

Από την έκρηξη που προκλήθηκε, ζημιές σημειώθηκαν τόσο στο ATM όσο και στο προαύλιο του νοσοκομείου, ενώ είναι άγνωστο εάν οι δράστες πήραν χρήματα ή όχι.

Κλιμάκιο από το Τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας ερευνά το συγκεκριμένο περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ