ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ενίσχυση των βοριάδων από την Παρασκευή - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Ενίσχυση των βοριάδων από την Παρασκευή - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό το καιρού τις επόμενες ημέρες Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αλλαγή του καιρού αναμένεται από σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου, με κύριο χαρακτηριστικό την ενίσχυση των βορείων ανέμων.

Συγκεκριμένα, ηλιοφάνεια αναμένεται σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 36 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 14 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 35-36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34-35 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 21 εώς 28, στην Κρήτη από 17 έως 35-37 και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32-34.

Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ, ενώ στα νότια τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Από την Παρασκευή, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό τις αυξημένες νεφώσεις, τις τοπικές βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Τα φαινόμενα κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 9 Ιουλίου

Το Σάββατο, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα τα οποία στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός την Κυριακή 10 Ιουλίου

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ