ΕΛΛΑΔΑ

Σκιάθος: Η στιγμή του τραυματισμού της τουρίστριας που ήθελε να βγάλει βίντεο απογείωσης αεροσκάφους

Σκιάθος: Η στιγμή του τραυματισμού της τουρίστριας που ήθελε να βγάλει βίντεο απογείωσης αεροσκάφους
Η τουρίστρια έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις WIKIMEDIA COMMONS (Φωτογραφία αρχείου)

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, η 61χρονη Βρετανίδατουρίστρια που επιχείρησε να τραβήξει σε βίντεο την απογείωση ενός αεροσκάφους που αναχωρούσε για το εξωτερικό από τον αερολιμένα της Σκιάθου.

Στα πλάνα του βίντεο που ανήρτησε η τοπική ιστοσελίδα skiathoslife.gr, φαίνεται η στιγμή που το ωστικό κύμα από τις τουρμπίνες του αεροσκάφους χτυπά και ρίχνει στο έδαφος την 61χρονη γυναίκα.

Η 61χρονη προσπάθησε να βιντεοσκοπήσει το αεροπλάνο κατά την απογείωσή του, αλλά δεν υπολόγισε την τεράστια ωστική δύναμη των τουρμπίνων του αεροσκάφους που την έριξαν στο έδαφος και είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η ανακοίνωση της Fraport για το περιστατικό

Σε απάντηση της Fraport σε ερώτημα που έθεσε η ΕΡΤ για το περιστατικό τραυματισμού της 61χρονης Βρετανίδας από τα αέρια τουρμπίνας αεροσκάφους που απογειωνόταν αναφέρει ότι το συμβάν σημειώθηκε εκτός του χώρου του αεροδρομίου και ότι «ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αερολιμένα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων παραχώρησης, και επομένως και του αεροδρομίου, και οτιδήποτε λαμβάνει χώρα εκτός αυτού δεν υπόκειται στην ευθύνη του».

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αερολιμένας Σκιάθου "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης" είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο ευρωπαϊκών προτύπων, το οποίο είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σχετικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στις 05/07/2022 και το οποίο αφορά τον τραυματισμό 61χρονης Βρετανίδας, που βρισκόταν εκεί για να κινηματογραφήσει τις απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο Σκιάθου, διευκρινίζεται ότι αυτό σημειώθηκε σε χώρο εκτός του αεροδρομίου Σκιάθου "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης".

Υπογραμμίζεται ότι ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αερολιμένα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων παραχώρησης, και επομένως και του αεροδρομίου, και οτιδήποτε λαμβάνει χώρα εκτός αυτού δεν υπόκειται στην ευθύνη του. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα της εταιρίας αποτελεί πάντα η ασφαλής και ομαλή λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των επιβατών».

Μείζον θέμα ασφαλείας

Πριν από λίγες ημέρες, είχε γίνει και πάλι ανάλογο περιστατικό, με τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Βρετανού τουρίστα, που εκτινάχθηκε από τα αέρια των τουρμπίνων αεροσκάφους που ξεκινούσε τη διαδικασία της απογείωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αερολιμένας της Σκιάθου, φημίζεται σε όλον τον κόσμο για τις θεαματικές προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών, αφού ο αεροδιαδρομος εφάπτεται του παραλιακού δρόμου, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να πετούν ελάχιστα μόλις μέτρα πάνω από τους ανθρώπους που συγκεντρώνονται για να απαθανατίσουν τις στιγμές - και το γεγονός αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί.

Στο σημείο υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες, αλλά και δεκάδες προειδοποιητικές πινακίδες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η παρουσία ανθρώπων πίσω από τον αεροδιάδρομο.

Ο νέος τραυματισμός ανθρώπου στην Σκιάθο προκάλεσε και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Βόλου, ενώ την υπόθεση εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Σκιάθου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ