ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στις Σέρρες: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Νέο Πετρίτσι

Φωτιά στις Σέρρες: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Νέο Πετρίτσι
Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης για τυχόν αναζωπυρώσεις INTIME / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.

Σύμφωνα, με την Πυροσβεστική, πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για τη φωτιά στις 12.30 και άμεσα έσπευσε στο σημείο, με 32 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου και 12 οχήματα.

Από αέρος συνέδραμαν στην κατάσβεση δύο Canadair και ένα ελικόπτερο για την ενίσχυση του έργου της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι η φωτιά έκαιγε στα όρια του οικιστικού ιστού, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί εντολή εκκένωσης.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Από την πλευρά του το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση τους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το ΠΣ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ