ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μαρούσι: Παρέμβαση των πυροσβεστών για την εστία κοντά σε σπίτια

Φωτιά στο Μαρούσι: Παρέμβαση των πυροσβεστών για την εστία κοντά σε σπίτια
INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Φωτιά  ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σε υπαίθριο χώρο στο Μαρούσι κοντά στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει ξερά χόρτα σε χαμηλή βλάστηση. Η εστία βρίσκεται κοντά σε σπίτια ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά για προληπτική εκκένωση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν στο σημείο και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.

Σύμφωνα, με την Πυροσβεστική, πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Από την πλευρά του το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση τους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το ΠΣ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ