ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Σχεδόν αποκεφάλισε τη μητέρα του με το μαχαίρι λέει ο ιατροδικαστής

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Σχεδόν αποκεφάλισε τη μητέρα του με το μαχαίρι λέει ο ιατροδικαστής
Ο 50χρονος σχεδόν αποκεφάλισε τη γυναίκα από τα χτυπήματα, αναφέρει ο ιατροδικαστής INTIME

Σχεδόν αποκεφαλισμένη από τα μανιώδη χτυπήματα με το μαχαίρι ήταν σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η 79χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του γιου της.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη, που μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα grtimes ο θάνατος της γυναίκας «οφείλεται στις βλάβες από τέμνον όργανο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η άτυχη γυναίκα «έφερε και άλλα τραύματα στον λαιμό, ωστόσο το μεγάλο τραύμα εκείνο που επέφερε θάνατο από το μαχαίρι».

«Ο 50χρονος σχεδόν αποκεφάλισε τη γυναίκα από τα χτυπήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο περιστατικό τέτοιου είδους που συναντούμε», τόνισε ακόμη.

Εξηγώντας τη μορφολογία της βασικής βλάβης, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι «πρόκειται για εκτεταμένη βλάβη με πλήρης δίστομες όλων των υποκείμενων μαλακών μορίων αλλά και βλάβες σε φλέβες, αγγεία και αναπνευστικό», ενώ μιλώντας για τα αίτια του θανάτου, σημειώνει ότι «πρόκειται για μεθαιμορραγικό σοκ, συνέπεια της απώλειας αίματος».

Νεκρή από τον άλλο γιο της βρέθηκε η 79χρονη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δράστης αφού διέπραξε το στυγερό έγκλημα έφυγε από το σπίτι, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο άλλος της γιος, 53 ετών πήγε στο διαμέρισμα καθώς ανησυχούσε επειδή η μητέρα του δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και όταν μπήκε στο σπίτι την αντίκρισε μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τον 53χρονο γιο της, μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού της, φορώντας τα ρούχα της, ενώ ήταν σε προχωρημένη σήψη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Δράστης ήταν ο αδερφός του, ένας 50χρονος, ο οποίος και συνελήφθη και με εντολή εισαγγελέα έχει μεταφερθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (05-07), σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 79χρονη, φέροντας τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην δεξιά τραχηλική χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης της επίθεσης σε βάρος της 79χρονης γυναίκας, η οποία εκτιμάται ότι τελέσθηκε προ πέντε ημερών περίπου, είναι ο 50χρονος σύνοικος γιός της, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Μαρτυρίες για την άγρια δολοφονία ηλικωμένης από το χέρι του ίδιου της του γιου, στο διαμέρισμά της στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ένοικος της πολυκατοικίας αναφέρει στην τοπική ιστοσελίδα Voria.gr, ότι οι γείτονες είχαν μάθει ότι ο γιος αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα.

«Τον ακούγαμε να φωνάζει και να τσιρίζει μέσα στο διαμέρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η 79χρονη Πολυξένη, όπως περιγράφει η ένοικος της πολυκατοικίας, ήταν μια καλή και ήσυχη γυναίκα, την οποία έβλεπαν να κάνει τα ψώνια της στη γειτονιά. Η άτυχη γυναίκα ήταν χήρα και είχε ακόμη έναν γιο, ηλικίας 53 χρόνων.

Ένας άλλος γείτονας μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα, ανέφερε ότι έβλεπε κάθε μέρα την άτυχη γυναίκα να βγαίνει και να πίνει τον καφέ της στο μπαλκόνι, ενώ για τον γιο της είπε πως είχε ψυχολογικά προβλήματα και ότι δεν έβγαινε καθόλου από το σπίτι, παρά μόνο στο μπαλκόνι.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο άλλος γιος της οικογένειας τους έφερνε τα ψώνια και τους φρόντιζε.

Άλλη μάρτυρας ανέφερε πως όταν κατέβηκε στο διαμέρισμα της γυναίκας για να δει τι είχε συμβεί μόλις άνοιξε την πόρτα, της ήρθε η μυρωδιά από το αίμα και αντιλήφθηκε πως κάτι τραγικό έχει γίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ