ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στη ΔΟΥ Αμαρουσίου

Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στη ΔΟΥ Αμαρουσίου
Υπάλληλος της ΔΟΥ Αμαρουσίου καθαρίζει σπασμένα τζάμια στο κτήριο μετά από έκρηξη που σημειώθηκε ξημερώματα Πέμπτης 7 Ιουλίου 2022 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Η αναρχική ομάδα «Έμπρακτα αλληλέγγυοι αναρχικοί» ανέλαβε πριν από λίγο την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρουν μάλιστα στο κείμενό τους, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο κιλά εκρηκτικής ύλης και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες «παρεμβάσεις και δράσεις».

Όπως μάλιστα από την αρχή είχαν εκτιμήσει και τα στελέχη της Κατεχάκη, η τρομοκρατική ενέργεια έγινε ως συμπαράσταση στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Από την πρώτη στιγμή πάντως οι αρχές είχαν προβληματιστεί για το γεγονός ότι δεν είχε υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ οι αρχές έλεγαν ότι χρησιμοποιήθηκε μασούρι με δυναμίτη και φυτίλι γιατί οι τρομοκράτες αναζητούσαν ένα γρήγορο και αναβαθμισμένο όμως χτύπημα, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν περάσει από το στάδιο του φέιγ βολάν στις μολότοφ, αμέσως μετά στους εμπρηστικούς μηχανισμούς και τώρα στους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες, χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μαντρότοιχο της ΔΟΥ και λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε η έκρηξη που προκάλεσε υλικές ζημιές στο μαντρότοιχο αλλά και στην τζαμαρία του 1ου ορόφου της Εφορίας.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ενώ την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ