ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Δημητρακόπουλος

Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Δημητρακόπουλος
Σε ηλικία 86 ετών πέθανε ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Θανάσης Δημητρακόπουλος pelop.gr

Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Θανάσης Δημητρακόπουλος πέθανε την Παρασκευή 8 Ιουλίου, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην υπουργού και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τους οικίους του, λέγοντας ότι ήταν ένας από τους μακροβιότερους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας που όλη τη διάρκεια της πορείας του χαρακτηρίστηκε από τη συνέπεια και το ενδιαφέρον του για το κοινό καλό.

«Αποχαιρετούμε τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Θανάση Δημητρακόπουλο. Γεννημένος στον Πλάτανο Ναυπακτίας, ήταν ένας από τους μακροβιότερους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, από το 1981 μέχρι το 1996, ενώ διετέλεσε και υφυπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως από τον Σεπτέμβριο του 1987 μέχρι τον Ιούνιο του 1988. Η συνέπεια και το ενδιαφέρον για το κοινό καλό τον χαρακτήριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του. Στην οικογένεια και τους οικείους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», δήλωσε ο κ. Τασούλας.

Ο Θανάσης Δημητρακόπουλος γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1936 στον Πλάτανο Ναυπακτίας ενώ σπούδασε νομικά στην Αθήνα και άσκησε τη δικηγορία. Ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι και το 1996 ενώ διατέλεσε υφυπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως από το Σεπτέμβριο του 1987 μέχρι τον Ιούνιο του 1988. Στη συνέχεια διατέλεσε πρόεδρος στα ΕΛΤΑ.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, ένα γιο και μία κόρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ