ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη νύχτα για τη Θάσο: Εικόνες καταστροφής μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας - Παρασύρθηκε οδηγός

Δύσκολη νύχτα για τη Θάσο: Εικόνες καταστροφής μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας - Παρασύρθηκε οδηγός
Εικόνες καταστροφής KavalaNews

Εικόνες καταστροφής στη Θάσο, καθώς τη νύχτα της Παρασκευής δύο περιοχές του νησιού «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία.

Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το νησί πλημμύρισε δρόμους, σπίτια και ξενοδοχεία ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, παρασύρθηκαν οχήματα από τα ορμητικά νερά.

Ειδικότερα, η κακοκαιρία προκάλεσε ένα επικίνδυνο τροχαίο ατύχημα γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, όταν οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χείλος του γκρεμού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανασύρουν το όχημα και τον οδηγό με τη χρήση συρματόσκοινων.

Πηγή: KavalaNews

Η Πυροσβεστική ανακοίνωση πως δέχτηκε τουλάχιστον έξι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Πόντος και Λιμενάρια, όπου πλημμύρισε και σούπερ μάρκετ.

thasos1.jpg
KavalaNews

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το kavalanews, οι κάτοικοι έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το νερό μακριά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταρρακτώδεις βροχές χτύπησαν άλλωστε από το μεσημέρι της Παρασκευής την Κεντρική Μακεδονία.

Μέχρι τις 7.30 το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τις περισσότερες κλήσεις, τουλάχιστον 160, και επενέβη για 28 αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων. Νωρίτερα, έκλεισε η οδός Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν δέντρο έπεσε σε διερχόμενο ΙΧ, στο ύψος του Καυτανζογλείου, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Έντονη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα θα έχουμε σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Την ίδια ώρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Ο ουρανός της Αττικής έχει μαυρίσει από νωρίς. Ισχυρή είναι η βροχόπτωση αυτή τη στιγμή στη Βαρυμπόμπη, την Εκάλη, τη Νέα Μάκρη, στο Μενίδι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ τις επομένες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξαπλωθούν σε όλο τον νομό της Αττικής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σημαντικά ύψη βροχόπτωσης έχουν ήδη σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας έως τις πρώτες βραδινές ώρες (20:00) της Παρασκευής 08/07, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται σε περιοχές του Κεντρικής Μακεδονίας. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 08/07 (διάστημα 00:00 – 20:00). Το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης έχει καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό του Κιλκίς και ήταν ίσο με 72 mm.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ