ΕΛΛΑΔΑ

Μεταμόρφωση: Επίθεση με σιδερογροθιά δέχτηκε 17χρονος – Συνελήφθη ένας 13χρονος

Μεταμόρφωση: Επίθεση με σιδερογροθιά δέχτηκε 17χρονος – Συνελήφθη ένας 13χρονος
Ταυτοποιήθηκε και ένας 14χρονος που συμμετείχε στην επίθεση ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Εντείνεται ο προβληματισμός για την παραβατικότητα ανηλίκων, καθώς τα περιστατικά βίας αλλά και οι συλλήψεις παιδιών και εφήβων τείνουν να γίνουν πια καθημερινό φαινόμενο.

Τελευταίο θλιβερό «επεισόδιο» είναι η σύλληψη ενός 13χρονου και η ταυτοποίηση ενός 14χρονου για επίθεση με σιδερογροθιά και άγριο ξυλοδαρμό ενός 17χρονου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στις 5 Ιουλίου.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για μέλη ομάδας περίπου 10 ανήλικων που φέρονται να συμμετείχαν στην βίαιη αυτή επίθεση.

Ο 13χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙΑΣ, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται και ο 14χρονος που αναζητείται.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, βραδινές ώρες της 5-7-2022 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, ομάδα ανηλίκων προσέγγισε τον 17χρονο, με τον οποίο γνωρίζονταν και φέρεται ότι είχαν διαφορές και με χρήση σιδερογροθιάς και άσκηση σωματικής βίας, τον τραυμάτισαν στο κεφάλι και στο σώμα. Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.

Συνελήφθη επίσης, η μητέρα του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ