ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός για την παραβατικότητα ανηλίκων: Δύο ακόμη περιστατικά σε Άνω Λιόσια και Ηλιούπολη

Προβληματισμός για την παραβατικότητα ανηλίκων: Δύο ακόμη περιστατικά σε Άνω Λιόσια και Ηλιούπολη
© Intime p.a.

Δύο ακόμα σοβαρά βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους, εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία στα Άνω Λιόσια και στην Ηλιούπολη.

Στα Άνω Λιόσια, βραδινές ώρες της 8-7-2022, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 15χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, λίγο πριν την σύλληψη του ανήλικου, στην πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, ομάδα 10-15 νεαρών επιτέθηκε σε δύο ανήλικους 14 και 16 ετών και τους οποίους κτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της 'Αμεσης Δράσης εντόπισαν τον κατηγορούμενο ανήλικο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Φυλής, όπου αναγνωρίσθηκε ως ένας εκ των δραστών της επίθεσης και συνελήφθη.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία από το ΤΑ. Φυλής.

Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθη πρωινές ώρες της 8-7-2022 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 16χρονος αλλοδαπός, όταν σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε πάνω του ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 16 εκατοστών.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, στο οποίο οδηγήθηκε, προέκυψε ότι ο ανήλικος από κοινού με άγνωστο συνεργό του, βραδινές ώρες της 3-7-2022, πλησίον σχολικού συγκροτήματος στην Ηλιούπολη, προσέγγισαν 5 ανήλικους και με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ