ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 13.306 νέες μολύνσεις, 28 θάνατοι και 103 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 13.306 νέες μολύνσεις, 28 θάνατοι και 103 διασωληνωμένοι
Στα ύψη τα κρούσματα του κορωνοϊού και σήμερα ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Στα ύψη τα κρούσματα του κορωνοϊού και σήμερα, με τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά να αγγίζουν τα 13.306 ενώ παράλληλα καταγράφηκαν και 2.743 επαναλοιμώξεις

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 103 παραμένουν διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει ανέρχεται πλέον σε 3.843.142 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48,5% άνδρες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται πλέον σε 205.642 (5,1% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Όπως προαναφέρθηκε, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας υπάρχουν συνολικά 30.476 νεκροί.

Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 103 (66,0% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 έτη.

To 91,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 37 (35,92%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 66 (64,08%) είναι πλήρως
εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.742 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 337 (ημερήσια μεταβολή -7,67%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 321 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τέλος η ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι ημερήσιες εκθέσεις θα εκδίδονται μέχρι και την Κυριακή (10/7).

Από την Τρίτη (12/07), ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει κάθε εβδομάδα στοιχεία όπως:

  • Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα έχει καταχωρηθεί μέχρι και μια ημέρα νωρίτερα στις 9 το πρωί
  • Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων που προκύπτουν από τους διαγνωστικούς ελέγχους στην επικράτεια,
  • Το σύνολο των νοσηλειών, αλλά και των νοσηλειών σε ΜΕΘ, καθώς και των θανάτων, με στοιχεία που θα αφορούν και τις ηλικιακές κατανομές.
  • Τα δεδομένα που αφορούν στις μεταβολές στο επιδημικό φορτίο στην κοινότητα, και που θα βασίζονται και στις εκτιμήσεις στα αστικά λύματα, για την εκτίμηση του φορτίου σε κάθε περιοχή.

«Επειδή ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται άμεσα από την γεωχρονική κατανομή των διενεργούμενων διαγνωστικών ελέγχων, αλλά και τις υγειονομικές απαιτήσεις της περιόδου, η επιδημιολογική έκθεση του Ε.Ο.Δ.Υ., από τώρα και στο εξής θα δημοσιοποιείται σε εβδομαδιαία βάση. Αυτό συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, και η Σουηδία, κα.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα υποστηρίζεται ότι «η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση θα παρέχει περισσότερα αλλά, κυρίως, πιο ποιοτικά, και αξιόπιστα δεδομένα αναφορικά με τις μεταβολές του φορτίου νοσηρότητας στην κοινότητα, χωρίς τη μεροληψία που εμπεριέχει ο αριθμός των διενεργούμενων εξετάσεων ανά περιοχή και ανά ημέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ