ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια - Σε ύφεση τα τρία μέτωπα στην Ηλεία

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια - Σε ύφεση τα τρία μέτωπα στην Ηλεία
Το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, εκδηλώθηκαν συνολικά 24 δασικές πυγρκαγιές ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Γιάλτρα στην Βόρεια Εύβοια

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έδωσαν μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

Σε ύφεση τα τρία μέτωπα στην Ηλεία

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκονται τα τρία μέτωπα στην Ηλεία.

Η μία εστία φωτιάς εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στη Σπιάτζα, όπου επιχείρησαν 19 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Το δεύτερο μέτωπο εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στον Πύργο και κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και το τρίτο μέτωπο σε αγροτοδασική έκταση στα Σταματελαίικα Ηλείας.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν στα σημεία και συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεσή τους.

Εικόνα από τη φωτιά στον Πύργο / Πηγή: Patris news

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, εκδηλώθηκαν συνολικά 24 δασικές πυγρκαγιές.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 11 Ιουλίου

Yψηλός είναι αύριο Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τρεις περιοχές και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα, στη Σάμο και στην Ικαρία, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ