ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της για 15.000 ευρώ

Κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της για 15.000 ευρώ
Έξω από το σπίτι είχαν συγκεντρωθεί πολίτες σε ένδειξη αλληλεγγύης στη συνταξιούχο δημοσιογράφο CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια κινδυνεύει να χάσει η συνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού για χρέη 15.000 ευρώ από πιστωτική κάρτα. Σήμερα, Δευτέρα, στην μοναδική της κατοικία πήγαν ο δικαστικός κλητήρας και αστυνομικοί, προκειμένου να της ζητήσουν να φύγει, αφού το σπίτι θα έβγαινε σε πλειστηριασμό.

Την ίδια ώρα, έξω από το σπίτι είχαν συγκεντρωθεί πολίτες σε ένδειξη αλληλεγγύης, για να εμποδίσουν τον δικαστικό κλητήρα, ο οποίος με τη βοήθεια κλειδαρά, προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα, αφού η δημοσιογράφος αρνήθηκε να βγει.

Τελικά, ο αστυνομικός διευθυντής δέχτηκε το αίτημα της κυρίας Κολοβού να της δοθεί χρόνος τριών μηνών, ενώ θα γίνει και εκδίκαση της προσφυγής της στα τέλη Ιουλίου.

«Σήμερα είχαμε μια νίκη. Ο δικαστής έδωσε παράταση άμεση στο δικηγόρο μου και οπότε φεύγουν από εδώ ο δικαστικός κλητήρας μαζί με τους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ. Γιατί μας είχαν απειλήσει και με τα ΜΑΤ. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα, εδώ όμως θα γινόταν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κολοβού.

«Ο αγώνας συνεχίζεται», είπε και δείχνοντας τους συγκεντρωμένους είπε πως όλη η Ελλάδα έχει τέτοια προβλήματα.

«Ζητάμε το μοναδικό συνταγματικό δικαίωμα της πρώτης κατοικίας, δεν θέλουμε τίποτε άλλο. Αυτό που μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις» εξήγησε η ίδια, ενώ όπως είπε «μετά την πρώτη νίκη πήραμε μεγάλο θάρρος και θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος».

Ηλιόπουλος: Tο κόμμα που χρωστά 350 εκ. ευρώ στέλνει ΜΑΤ στα σπίτια των χαμηλοσυνταξιούχων

Στη νέα αποτυχημένη επιχείρηση έξωσης της Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου αναφέρεται, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία γράφει:

«Έκρηξη ενοικίων, στεγαστική κρίση, εξώσεις από την πρώτη κατοικία.


Οι εικόνες αυτές είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη: το κόμμα που χρωστάει 350 εκατομμύρια ευρώ, στέλνει ΜΑΤ στα σπίτια των χαμηλοσυνταξιούχων για 15.000 ευρώ χρέος.


Η αδικία δεν θα περάσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ