ΕΕΣ: Παρέδωσε μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους Ουκρανούς στη Μολδαβία
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, παρέδωσε μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Μολδαβία, προς ενίσχυση του μεγάλου αριθμού Ουκρανών αμάχων που φιλοξενούνται προσωρινά στη χώρα.
Συγκεκριμένα, η 7η κατά σειρά ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ (3 φορτηγά) προς τους πληγέντες της Ουκρανίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μεταφέροντας περίπου 30 τόνους ανθρωπιστικού υλικού (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, αντισηπτικά, κ.α.) στη Μολδαβία. Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα διατεθεί άμεσα στους εκτοπισμένους Ουκρανούς, ενισχύοντας σημαντικά τις κρατικές υπηρεσίες της Μολδαβίας στο δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά για να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό προσφύγων που έχει συγκεντρωθεί στη χώρα.
Βίντεο από την παράδοση της ανθρωπιστικής αποστολής στη Μολδαβία
Σημειώνεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας, καταγράφοντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που υφίστανται, προκειμένου το επόμενο διάστημα να αποστείλει εκ νέου ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των πληγέντων.
Axios: Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν την Κυριακή στις ΗΠΑ
12:30
Στα «άκρα» οι σχέσεις Κίνας ΗΠΑ: Κυρώσεις από το Πεκίνο για την πώληση όπλων 11 δισ. από τον Τραμπ
12:25
Στο Ασκληπιείο Βούλας 16χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη καταστήματος
12:12
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
12:01