ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινήσεις από την αλβανική πρεσβεία για την υπόθεση του καρτέλ ναρκωτικών

Διευκρινήσεις από την αλβανική πρεσβεία για την υπόθεση του καρτέλ ναρκωτικών
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διευκρινήσεις σχετικά με την υπόθεση του καρτέλ ναρκωτικών για το οποίο η ΕΛ.ΑΣ έκανε στις αρχές της εβδομάδας μεγάλη επιχείρηση, δίνει η πρεσβεία της Αλβανίας με επιστολή της στο CNN Greece.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο ταξίαρχος Andi Likaj η πρεσβεία της Αλβανίας σημειώνεται αναφορικά με πληροφορίες του CNN Greece ότι κανένας αλβανός αστυνομικός δεν δήλωσε ότι ο βαρόνος του καρτέλ χαίρει πολιτικής προστασίας στα Τίρανα.

"Η αλβανική αστυνομία όπως και κάθε αξιωματικός της που έχει διερευνήσει την εν λόγω υπόθεση δεν έχει προβεί σε μια τέτοια δήλωση, ενώ έχει καταβάλει τη μέγιστη συμβολή του στην έρευνα και την εξάρθρωση αυτής...." αναφέρει η επιστολή.

albaniapresveia

Το δημοσίευμα του CNN Greece

Μια φράση Αλβανού αστυνομικού σε Έλληνες αστυνομικούς έχει βάλει σε σοβαρές σκέψεις τις αρχές και σε νέα διάσταση τις έρευνες για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών της Ευρώπης που εξάρθρωσε η δίωξη ναρκωτικών Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που είχαν Έλληνες και Αλβανοί αστυνομικοί στη γειτονική χώρα, αστυνομικός φέρεται να είπε για τον Αλβανό που κατηγορείται ως εγκέφαλος, ότι «αυτόν εδώ στην Αλβανία δεν μπορούμε να τον ακουμπήσουμε παρά μόνο αν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία γιατί έχει πολιτικές διασυνδέσεις και έχει επαφές με κόμματα και πολιτικούς πολύ ψηλά».

Σύμφωνα με τη δικογραφία το συγκεκριμένο άτομο ήταν ο χρηματοδότης του καρτέλ και αυτός που οργάνωνε από την Αλβανία τις μεταφορές των ναρκωτικών. Μάλιστα ήταν αυτός που οργάνωσε και τη μεταφορά των 700 κιλών χασίς στην Ελλάδα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν θάψει σε βραχονησίδα στη Ζάκυνθο.

Η έρευνα της δίωξης ναρκωτικών γινόταν κάτω από άκρα μυστικότητα και η επισκέψεις των Ελλήνων αστυνομικών στην Αλβανία έγινε με απόλυτα στεγανά μυστικότητας ειδικά μετά από όσα άκουσαν από τις πληροφορίες για το ποιος είναι ο εγκέφαλος του καρτέλ. Ο Αλβανός παραμένει στη γειτονική χώρα χωρίς να έχει συλληφθεί καθώς θα πρέπει τώρα η ελληνική δικαιοσύνη να ζητήσει μέσω δικαστικής συνδρομής την παραπομπή του Αλβανού κακοποιού στη δικαιοσύνη ενώ είναι άγνωστο αν θα εκδοθεί στην χώρα μας.

Κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ

Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα παράνομα κέρδη της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, που διακινούσε ναρκωτικά σε χώρες της Ευρώπης.

Συνελήφθησαν 15 άτομα, εκ των οποίων 13 Ελληνες και 2 υπήκοοι Αλβανίας, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 678,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή σε Αφίδνες, Ασπρόπυργο, Γλυκά Νερά, Υμηττό, Κορυδαλλό, Σαλαμίνα, Καλλιθέα, Κηφισιά, Ζάκυνθο και Βέροια. Παράλληλα, με τη συνδρομή των λιμενικών αρχών της Ζακύνθου, ερευνήθηκε εξονυχιστικά και νησίδα (βρίσκεται απέναντι από την παραλία του Αγίου Σώστη), όπου οι δράστες είχαν αποθηκεύσει ναρκωτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ