ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Πόλεμος» για τις ξαπλώστρες στην παραλία της Ελαφονήσου - Η επίμαχη φωτογραφία

Κρήτη: «Πόλεμος» για τις ξαπλώστρες στην παραλία της Ελαφονήσου - Η επίμαχη φωτογραφία
«Υπάρχει πολύ ελεύθερος χώρος να κάνει κάποιος το μπάνιο του», λέει ο δήμαρχος Κισσάμου για να κρατήσει ισορροπίες INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Για τις ξαπλώστες που έχουν κατακλύσει την παραλία της Ελαφονήσου στην Κρήτη και στις αντιδράσεις των επισκεπτών καθώς η περιοχή υπάγεται στο δίκτυο της Natura, μίλησε ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Ο δήμαρχος μιλώντας στο MEGA είπε χαρακτηριστικά: «Η ίδια κατάσταση είναι εδώ και 25 χρόνια. Υπάρχει πολύ ελεύθερος χώρος να κάνει κάποιος το μπάνιο του. Υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν τις ξαπλώστρες», δήλωσε αρχικά.

«Εμείς έχουμε τον ελάχιστο αριθμό ομπρελών αλλά η ζήτηση είναι μεγαλύτερη. Δραστηριοποιούνται δύο δήμοι στην περιοχή. Η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη στην περιοχή. Εδώ και 25 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν ξέρω γιατί αντέδρασε ο κόσμος. Η ομπρέλα με 2 ξαπλώστρες κοστίζει 15 ευρώ. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Εμείς έχουμε την αρμοδιότητα να καθαρίζουμε τον χώρο και να προστατεύεται και το περιβάλλον», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Κισσάμου.

https://www.instagram.com/p/CflTJYMIXhD

«Η χρονιά είναι μεγαλύτερη από το 2019. Μετά από μία μικρή έρευνα, βλέπω ότι έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα, και από όλον τον κόσμο. Η οργανωμένη παραλία έχει ναυαγοσώστη, έχει μπλε σημαία, είναι αδύνατον να λείπει ο δήμος από όλο αυτό, και πρέπει να έχουμε και έσοδα από αυτό. Η περιοχή προστατεύεται και αναπλάθεται κάθε χειμώνα», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ