ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα: Απαράδεκτη όποια αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας

Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα: Απαράδεκτη όποια αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Στο πλευρό της Ελλάδας στάθηκε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, μετά από την ακραία πρόκληση από πλευράς του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί φωτογραφήθηκε το Σάββατο στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης με χάρτη, στον οποίο τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, καθώς και η Κρήτη, απεικονίζονται ως τουρκική επικράτεια.

Κατόπιν συνάντησης με στελέχη των Γκρίζων Λύκων, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), έλαβε ως δώρο τον επίμαχο χάρτη από τον τυπικό αρχηγό της οργάνωσης Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ -για να ακολουθήσει επίσημη φωτογράφηση και σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», έγραψε στο Twitter o Ερνστ Ράιχελ ενώ κοινοποίησε την ανάρτηση του πρωθυπουργού στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να λάβει θέση για τον χάρτη.

Η κίνηση Μπαχτσελί είχε προκαλέσει την άμεση αντίδραση και της Αθήνας, καθώς διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο για μια ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια ενώ τόνισαν πως πρόκειται για μια πράξη αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Με αφορμή τη νέα πρόκληση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμηνύοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν η «Γαλάζια Πατρίδα» αποτελεί ένα όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη τουρκική πολιτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ