ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός του ΟΑΣΘ κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. για επιβάτιδα που φορούσε μπουστάκι

Οδηγός του ΟΑΣΘ κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. για επιβάτιδα που φορούσε μπουστάκι
Πειθαρχικές διαδικασίες κινεί ο ΟΑΣΘ INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτ. αρχείου)

Περίπου τρεις εβδομάδες μετά το περιστατικό στα ΚΤΕΛ Ξάνθηςένας οδηγός του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη ενοχλήθηκε από το ντύσιμο μιας γυναίκας και έφτασε στο σημείο να καλέσει την Αστυνομία.

Το νέο αυτό περιστατικό ενόχλησης οδηγού για την εμφάνιση επιβάτιδας σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός αντίκρισε τη γυναίκα και σχολίασε την εμφάνισή της επειδή φορούσε ένα μπουστάκι, ζητώντας της να ντύνεται πιο ευπρεπώς στο λεωφορείο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, με τη γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς από το σχόλιο του οδηγού. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα της, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Μάλιστα, ο οδηγός ήταν εκείνος ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό, με τις δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να σπεύδουν και να τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Πειθαρχικές διαδικασίες κινεί ο ΟΑΣΘ

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδικάζει μέσω του ThessToday το περιστατικό και τονίζει ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια οδηγία -και ούτε πρόκειται να εκδοθεί- σχετικά με την εμφάνιση των επιβατών.

Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, ο οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ήδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ