ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για δύο υποθέσεις βιασμού

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για δύο υποθέσεις βιασμού
CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Ένοχος για δυο υποθέσεις βιασμού κρίθηκε -κατά πλειοψηφία- ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Έπειτα από διάσκεψη περίπου 3 ωρών, το δικαστήριο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης την ετυμηγορία του για τον κατηγορούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος δικάστηκε συνολικά για τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε -κατά πλειοψηφία- τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών για την περίπτωση του πρώτου καταγγέλλοντα και ομόφωνα για την περίπτωση του τρίτου καταγγέλλοντα, ο οποίος ενώ τον είχε μηνύσει για βιασμό, ωστόσο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο προς υποστήριξη της καταγγελίας του. Η διαδικασία συνεχίζεται με την πλευρά του Λιγνάδη να υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Την απόρριψη και των δύο ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Κούντρια:

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου».

Απο την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας σε έντονο ύφος τόνισε:

«Έίναι ντροπή για τον εισαγγελέα να μην έχει ακούσει την αποδεικτική διαδικασία και τα όσα ανέφερα για την προσωπικότητα του Δημήτρη Λιγνάδη».

«Έίναι ντροπή ο βιασμός παιδιών» αντέτεινε κάποια κυρία που βρισκόταν ακριβώς έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Κρίτων Αρσένης, Σία Αναγνωστοπούλου, Κλέων Γρηγοριάδης, κ.ά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ