Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος σε κατάσβεση φωτιάς - Διασώθηκε ο πιλότος
Ανανεώθηκε:
Ενοικιαζόμενο πυροσβεστικό ελικόπτερο μεσαίου μεγέθους, με τετραμελές πλήρωμα, που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Πλάκας.
Μέχρι στιγμής διασώθηκε ο πιλότο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από θαλάσσης και αέρος.
Το ελικόπτερο επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα ήταν τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς.
Το ελικόπτερο έπεσε 300 μέτρα από την παραλία της Πλάκας στη Σάμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το ελικόπτερο το οποίο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανια, τύπου Μi 8 (μεσαίου τύπου) με τετραμελές πλήρωμα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά.
Στην επιχείρηση έρευνας παίρνουν μέρος και τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν για την πυρκαγιά, το Λιμενικό και το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, ενώ σε ανοικτή γραμμή βρίσκονται τα υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Ναυτιλίας.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλήρωμα του ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.
Αθήνα: Πώς επιλέγονται τα δέντρα στις νέες φυτεύσεις, γιατί χάνονται χιλιάδες και τι μπορεί να σώσει το αστικό πράσινο
09:08
Η σκοτεινή αλήθεια πίσω από την τέχνη της ανατομίας - Ιστορίες βίας, ανισότητας και εκμετάλλευσης
09:00
Ποιοι ελληνικοί προορισμοί παίρνουν προβάδισμα στον δωδεκάμηνο τουρισμό
08:49
Μέχρι 2.000 ευρώ το πρόστιμο για ακαθάριστα οικόπεδα: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για κυρώσεις - Πότε παρεμβαίνει η Πυροσβεστική
08:41