ΕΛΛΑΔΑ

Γεροβασίλη: H αξιολόγηση θα κλείσει στις 24 Μαΐου

Γεροβασίλη: H αξιολόγηση θα κλείσει στις 24 Μαΐου

Η αξιολόγηση θα κλείσει στις 24 Μαΐου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό της Ζακύνθου STIGMA RADIO 97,6.

Επιπλέον, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, σημειώνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έδωσε μάχη στις διαπραγματεύσεις του περασμένου καλοκαιριού για να μειωθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων τα οποία είχε αποδεχθεί η ΝΔ.

Ερωτηθείσα για το κλίμα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα και την προοπτική για το Eurogroup της 24ης Μαΐου, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει λόγους να πιστεύει ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup.

«Αυτά τα οποία έχουμε, όχι μόνο ως αίσθηση, όχι μόνο ως άποψη, αλλά και ως δεδομένα, με βάση τις δηλώσεις των συμμετεχόντων αξιωματούχων, είναι ότι στις 24 του μηνός θα κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει συζήτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχει να κάνει με το χρέος. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, δεν είναι μια απλή συζήτηση. Όμως, έχουμε όλους τους λόγους να πιστεύουμε, από το κλίμα που υπάρχει, αλλά και από τα δεδομένα -όπως σας είπα-, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup στις 24 του Μάη», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ