ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Πατέρας δύο παιδιών ο Έλληνας που πέθανε στην πτώση του ελικοπτέρου

Σάμος: Πατέρας δύο παιδιών ο Έλληνας που πέθανε στην πτώση του ελικοπτέρου
Ο 49χρονος Θεόδωρος Βλάχος ήταν απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού Pixabay

Απόστρατος και πατέρας δύο παιδιών ήταν ο 49χρονος Έλληνας, που έχασε τη ζωή του όταν το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο (13/7) έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Από το τραγικό συμβάν δύο εκ των τεσσάρων επιβατών του ελικοπτέρου ανασύρθηκαν νεκροί από την ομάδα διάσωσης που ξεκίνησε έρευνες αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου.

Πρόκειται για έναν 55χρονο Ρουμάνο και τον 49χρονο Θεόδωρο Βλάχο ο οποίος ήταν απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού.

Στον Alpha μίλησε ο αδερφός του άτυχου 49χρονου, ο οποίος είναι επίσης στρατιωτικός, και είπε ότι «έφυγε υπηρετώντας το καθήκον». Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Θεόδωρος Βλάχος ήταν άνθρωπος με αυταπάρνηση, κάθε χρόνο δούλευε στις φωτιές και ειδικά για Σάμο γνώριζε τη μορφολογία της καθώς είχε υπηρετήσει στο νησί.

Τραγική ειρωνεία ότι ο Θεόδωρος Βλάχος, ο οποίος δεν ήταν μόνο μεταφραστής αλλά και συντονιστής των πυροσβεστικών δυνάμεων από αέρος, την Κυριακή θα επέστρεφε από την υπηρεσία του και θα πήγαινε διακοπές με την οικογένειά του.

Όπως είπε ο αδερφός του – ο 49χρονος είχε άλλα τρία αδέρφια – είχε ενημερωθεί για τις συνθήκες με τον ισχυρό αέρα στην περιοχή και ανησυχούσε. Η τελευταία του επικοινωνία, δε, με τον 49χρονο αδερφό του έγινε στις 4 το απόγευμα.

Η είδηση του θανάτου του 49χρονου έχει σκορπίσει τεράστια θλίψη σε συγγενείς και φίλους με την γυναίκα του άτυχου άνδρα να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ