ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπόθεση πλήθους απατών με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών που είχε πανελλήνια διάσταση εξιχνίασαν οι διωκτικές αρχές στα Χανιά.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 37χρονος από τη Ρωσία και μία 30χρονη από την Αρμενία σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, απάτη και παράβαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον ο 37χρονος συνελήφθη για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι αστυνομικές υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ενημερώθηκαν χθες για προσπάθεια εξόφλησης διαμονής σε ξενοδοχείο, σε περιοχή του δήμου Χανίων, με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων. Άμεσα, αστυνομικοί μετέβησαν στο ξενοδοχείο και αφού εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς, τους οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες προέβησαν σε εξόφληση της διαμονής τους σε ξενοδοχείο και πραγματοποίησαν συναλλαγές σε καταστήματα και υπηρεσίες ξενοδοχειακής μονάδας, συνολικής αξίας άνω των 1.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας πλαστή κάρτα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο όπου διέμεναν οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ κάρτες, οι οποίες ήταν εμφανώς πλαστές.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι από τις 9 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου 2016 οι δύο αλλοδαποί, με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, «κάρτες κλώνους», προέβησαν σε συναλλαγές με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης αλλά και της επικράτειας. Η προανάκριση συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ