ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στέλνει πυροσβεστική βοήθεια σε Αλβανία και Γαλλία λόγω megafires

Η Ελλάδα στέλνει πυροσβεστική βοήθεια σε Αλβανία και Γαλλία λόγω megafires
Αεροσκάφη στέλνονται σε Αλβανία και Γαλλία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για κατάσβεση πυρκαγιών ΙΝΤΙΜΕ

Με δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair (CL415) ενισχύει η χώρα μας τη Γαλλία, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών ζητήθηκε από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα και τα 2 Canadair θα πετάξουν από τη Θεσσαλονίκη στην Gironde προκειμένου να επιχειρήσουν στις μεγάλες πυρκαγιές όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.

Αεροσκάφη και στην Αλβανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

Η Ελλάδα στέλνει αεροσκάφη για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αλβανία, κατόπιν αιτήματός της για βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Ειδικότερα, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

«Καύσωνας χτυπά και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, με υψηλό τον κίνδυνο πυρκαγιών. Μετά από αίτημα για βοήθεια από την Αλβανία, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η Ελλάδα προσέφερε βοήθεια. Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη βρίσκονται ήδη καθ' οδόν».

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος εκπρόσωπος Μπάλας Ουζβάρι σημείωσε ότι «δύο ελληνικά Canadair είναι τώρα καθ'οδόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ