ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη

Παρέμβαση Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη
INTIME/ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Παρέμβαση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», μετά την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα για δύο βιασμούς ανηλίκων σε 12ετή ποινή κάθειρξης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε την εγγύηση των 30.000 ευρώ, που του επιβλήθηκε ως όρος μαζί με τον όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μετά την καταδίκη του 58χρονου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Πάντως για την απόφαση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, αλλά και σε μέρος του πολιτικού κόσμου, έχει παρέμβει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ. Η ανώτατη δικαστικός με επείγουσα παραγγελία της ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ