ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φέριζα Σαρωνικού: Εκκενώθηκε και δεύτερος οικισμός

Φωτιά στη Φέριζα Σαρωνικού: Εκκενώθηκε και δεύτερος οικισμός
Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής CNN Greece

Και δεύτερος οικισμός εκκενώνεται λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού, με την Πυροσβεστική να δίνει μεγάλη «μάχη» για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την εικόνα να εμφανίζεται βελτιωμένη. Ωστόσο, η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη ελεγχθεί. 

Μετά τον οικισμό Φέριζα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο οικισμός Άγιος Παντελεήμονας με τους κατοίκους και των δύο περιοχών να κατευθύνονται προς Λαγονήσι.

Οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί και στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα (Erickson και Air Tractors).

Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή πνέουν και ισχυροί άνεμοι που καθιστούν πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Διακοπή της κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

1. Στην Λ. Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστοδίκου

2. Στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαίων ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα

3. Στην επαρχιακή οδό Κερατέας - Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «το Μαντρί»

Ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές σήμερα

Υπενθυμίζεται πως σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα για πυρκαγιές και σήμερα αφού οι καιρικές συνθήκες – θερμοκρασία και ισχυροί άνεμοι- ευνοούν την εκδήλωσή τους.

Ο χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ