Φωτιά τώρα στο Ρέθυμνο – Εκκενώθηκε οικισμός
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής και Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, με τις φλόγες να επεκτείνονται γρήγορα λόγω του ισχυρού ανέμου που πνέει στην περιοχή.
Οι φλόγες έφτασαν μέχρι και το χωριό Ορνέ με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη να λαμβάνει την απόφαση να εκκενωθεί η περιοχή.
«Η φωτιά έφτασε έξω από το χωριό κι έτσι πήραμε την απόφαση της εκκένωσης της περιοχής. Αυτή τη στιγμή τα εναέρια μέσα έχουν φτάσει και επιχειρούν κι αυτό σίγουρα θα βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της φωτιάς», τόνισε μιλώντας στο cretapost ο κ. Ταταράκης.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης έκανε αίτημα στο υπουργείο να μεταβεί στην περιοχή πυροσβεστικό αεροπλάνο από την Αθήνα.
Δείτε εικόνες από το σημείο από το goodnet.gr:
Τροχαίο ατύχημα στην Αθηνών - Λαμίας: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μπάρες και λεωφορείο
20:57
Τραγωδία στο Περού: Δέκα φοιτητές νεκροί από φωτιά σε εστιατόριο - Έκαναν πάρτι γενεθλίων (pic)
20:48
Κακοκαιρία Byron: Οι 260 τόνοι νερού ανά στρέμμα και οι περιοχές που απειλούνται τις επόμενες ώρες
20:39
Σρι Λάνκα: Περισσότερους από 600 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντίτβα (pics)
20:30