ΕΛΛΑΔΑ

ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη κατά Κούγια και Βλάχου για την υπόθεση Λιγνάδη

ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη κατά Κούγια και Βλάχου για την υπόθεση Λιγνάδη
Εισηγητής για την υπόθεση των δικηγόρων Κούγια και Βλάχου, ορίστηκε ο Βασίλης Κατσάνης ΙΝΤΙΜΕ/ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του ελεύθερου με όρους αν και καταδικασμένου σε 12ετη κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς και του δικηγόρου που εκπροσωπεί τα θύματα, Γιάννη Βλάχου, άσκησε ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής έρευνας που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τους δικηγόρους που συμμετέχουν στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών και διεξάγουν «τηλε-δίκες» επί εκκρεμών υποθέσεων, ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ, Ζήσης Κωνσταντίνου, άσκησε σήμερα Παρασκευή τις πρώτες πειθαρχικές διώξεις.

Εισηγητής για την υπόθεση των δικηγόρων Κούγια και Βλάχου, ορίστηκε ο Βασίλης Κατσάνης, ο οποίος θα διερευνήσει εάν έχουν διαπράξει πειθαρχικά κολάσιμα αδικήματα, τα οποία είναι αντίθετα στον Κώδικα Δικηγόρων και στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων.

Σε καταφατική περίπτωση ο κ. Κατσάνης θα καλέσει τους εμπλεκόμενους δικηγόρους για παροχή εξηγήσεων και θα ακολουθηθεί στη συνέχεια η προβλεπόμενη διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ